Mijn visie op coaching

Mensen hebben vaak een mening over coaching en geven je wellicht ongevraagd ‘advies’. Je krijgt dan te horen: “het is confronterend, problemen uit het verleden oprakelen, een zwaar proces.” Ik denk daar heel anders over. Een traject met een coach kan juist leuk en uitdagend zijn, omdat je jezelf op een andere manier leert kennen. Ervoor kiezen om met een coach aan de slag te gaan is ja zeggen tegen een proces van krachtontwikkeling. We brengen je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen in beeld en je staat sterker in je schoenen. We kijken vooral vooruit, achteruit alleen om te zien waar we vandaan komen.

Functioneer ik zoals ik graag zou willen, wat kan ik verbeteren en waarmee ben ik tevreden? Een traject van coaching maakt ruimte om goed naar jezelf te kijken. Het geeft oplossingen voor grote en kleine problemen. De sessies zijn telkens doelgericht en praktisch van aard.

Ik sta graag dicht bij de mensen, ben nieuwsgierig naar wat hen beweegt. Met passende coachingstechnieken, mijn intuïtie en mijn ervaring weet ik in het proces telkens de prikkelende vragen te stellen. Jouw antwoorden op deze vragen brengen je naar jouw oplossing. En ik help je om deze daadwerkelijk te vinden en de verandering daarnaartoe in gang te zetten.

Je wordt beloond met een flinke dosis zelfkennis en zelfvertrouwen. Ik leer je geen ‘trucjes’ om met bepaalde situaties om te kunnen gaan. De verandering komt uit jezelf en helpt je daarom elk moment dat jij het nodig hebt.

Ik coach graag buiten, beweging doet groeien. Dit kan lopend, sportend, fietsend zijn. Wat bij jou past! Maar binnen kan zeker ook.

Wees welkom om het te ervaren in mijn praktijk voor coaching.